Рис - це дуже корисна крупа, яку не варто виключати із свого раціону.

Про це повідомляє riza.it.

Переваги рису в порівнянні з пшеницею

Чим корисний рис? Новини України. ІА «Вголос»

Який рис вибрати?

Переробка рису-сирцю в їстівний продукт відбувається шляхом поступового усунення зовнішніх шарів, що знижує його поживну цінність. В такому випадку волокна практично відсутні, а вміст вітамінів і білків різко зменшується. З іншого боку, це дозволяє збільшити термін придатності рису, прискорити процес приготування і зробити його смак приємнішим.

Однак багатшим з точки зору харчування є цільнозерновий (коричневий) рис, оскільки в ньому зберігається більше корисних для організму поживних речовин, а саме: фосфору, калію, заліза, цинку, селену, вітамінів Е, В1, В3 і В6.

ІА "Вголос": НОВИНИ