Салат з баклажанів з курячим філе
Інгредієнти:
- 200 грам курячого м’яса;
- 200 грам помідор;
- 400 грам баклажанів;
- 200 грам болгарського перцю;
- 3 курячих яйця;
- 20 грам зелені;
- 4 зубчики часнику;
- ріпчаста цибулина;
- 150 грам майонезу.
Для маринування цибулі нам потрібно:
- 1 ч.л. цукру;
- 0,5 ч.л солі;
- 1 ст.л. оцту;
- 200 мл окропу.
Спочатку нарізаємо кубиками куряче філе. Додаємо до нього сіль, перець й обсмажуємо в олії. Баклажан нарізаємо брусочками та обсмажуємо до рум’яного відтінку.
Цибулю потрібно нарізати півкільцями і перекласти в тарілку. Змішуємо з оцтом, сіллю та цукром. Заливаємо окропом та охолоджуємо.
Потім нарізаємо соломкою болгарський перець, яйця та помідор та куряче філе.
Спочатку викладаємо на тарілку куряче м’ясо. Зверху формуємо майонезну сіточку. В майонез додаємо подрібнений часник.
Зверху викладаємо мариновану цибулю та відварені яйця. Знову робимо сіточку з майонезу.
Далі шар перцю та баклажанів, майонезна сітока.
І останній шар - помідори.
Пікантні баклажани по-корейськи
Інгредієнти:
- Баклажани (середні) - 3 шт.
- Перець солодкий - 2 шт.
- Цибуля (велика) - 1 шт.
- Морква (велика) - 1 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Кунжут - 2 ст.л.
Для соусу:
- Рослинна олія - 2 ст.л.
- Оцет - 2 ст.л.
- Соєвий соус - 2 ст.л.
- Мед - 1 ст.л.
- Коріандр - 1 ч.л.
- Червоний мелений перець - 0,5 ч.л.
- Перець чорний - 0,5 ч.л.
Баклажани нарізати невеликими смужками довжиною 4-6 см. Викласти на деко, трохи посолити, скропити олією. Запекти в духовці до готовності при 200°С або можна обсмажити на олії.
Порізати дрібно петрушку, додати подрібнений часник, посолити, перемішати й дати постояти. Тим часом цибулю нарізати чверть кільцями, перець тонкою соломкою, моркву потерти на тертці.
Для приготування соусу збити виделкою всі складові.
Змішати підготовлені овочі та охолоджені баклажани, петрушку з часником та кунжут. Заправити соусом, добре розмішати й дати настоятися не менш як дві години.
“Тещин язик” з баклажанів
За лічені хвилини ви приготуєте смачну закуску, яка прикрасить святковий стіл.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.;
- рослинна олія;
- помідор – 2 шт.;
- сіль;
- часник – 4 зубчики;
- майонез – 2 ст. ложки;
- кріп – 25 р.
- петрушка – 25 г;
Приготування:
Зрізати ніжку з баклажанів. Нарізати вздовж, товщиною не більш п’яти міліметрів. Присипати сіллю і відставити на півгодини.
Сіль змити. Взяти паперовий рушник і просушити заготовки. Влити в сковорідку олію і обсмажити з двох сторін.
Щоб прибрати зайвий жир, заготовки зі сковороди викладають на паперовий рушник.
Нашаткувати зелень. Влити майонез і додати дрібно порізаний часник.
Помідори нарізати дольками.
Пластинки баклажанів змазати майонезом
На край помістити шматочок помідора і згорнути в рулет.
ІА "Вголос": НОВИНИ