Салат з баклажанів з курячим філе

Інгредієнти:

Для маринування цибулі нам потрібно:

Спочатку нарізаємо кубиками куряче філе. Додаємо до нього сіль, перець й обсмажуємо в олії. Баклажан нарізаємо брусочками та обсмажуємо до рум’яного відтінку.

Цибулю потрібно нарізати півкільцями і перекласти в тарілку. Змішуємо з оцтом, сіллю та цукром. Заливаємо окропом та охолоджуємо.

Потім нарізаємо соломкою болгарський перець, яйця та помідор та куряче філе.

Спочатку викладаємо на тарілку куряче м’ясо. Зверху формуємо майонезну сіточку. В майонез додаємо подрібнений часник.

Зверху викладаємо мариновану цибулю та відварені яйця. Знову робимо сіточку з майонезу.

Далі  шар  перцю та баклажанів, майонезна сітока.

І останній шар - помідори. 

Пікантні баклажани по-корейськи

 

Інгредієнти:

Для соусу:

Баклажани нарізати невеликими смужками довжиною 4-6 см. Викласти на деко, трохи посолити, скропити олією. Запекти в духовці до готовності при 200°С або можна обсмажити на олії.

Порізати дрібно петрушку, додати подрібнений часник, посолити, перемішати й дати постояти. Тим часом цибулю нарізати чверть кільцями, перець тонкою соломкою, моркву потерти на тертці.

Для приготування соусу збити виделкою всі складові.

Змішати підготовлені овочі та охолоджені баклажани, петрушку з часником та кунжут. Заправити соусом, добре розмішати й дати настоятися не менш як дві години.

“Тещин язик” з баклажанів 

За лічені хвилини ви приготуєте смачну закуску, яка прикрасить святковий стіл.

Інгредієнти:

Приготування:

Зрізати ніжку з баклажанів. Нарізати вздовж, товщиною не більш п’яти міліметрів. Присипати сіллю і відставити на півгодини.

Сіль змити. Взяти паперовий рушник і просушити заготовки. Влити в сковорідку олію і обсмажити з двох сторін.

Щоб прибрати зайвий жир, заготовки зі сковороди викладають на паперовий рушник.

Нашаткувати зелень. Влити майонез і додати дрібно порізаний часник.

Помідори нарізати дольками.

 Пластинки баклажанів змазати майонезом

На край помістити шматочок помідора і згорнути в рулет.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ