Зазвичай булгур не промивають перед приготуванням. Однак його можна злегка промити під проточною водою, а потім просушити, щоб крупа вийшла більш розсипчастою.

Булгур краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому маслі або олії. Завдяки цьому крупа набуває легкого горіхового присмаку. На склянку крупи варто взяти приблизно одну столову ложку масла або олії.

Варити крупу слід з розрахунку 2 склянки води (обов'язково гарячої) на 1 склянку булгура.

Булгур по-турецьки

Цибулю, часник і перець дрібно нарізати. Помідори натерти на тертці.

У глибокій сковороді нагріти оливкову олію та вершкове масло. Додати цибулю, обсмажити до м'якості. Додати часник, а потім перець. Через пару хвилин додати помідори, томатну пасту, трохи води. Перемішати, закрити кришкою. Тушкувати 10-13 хвилин.

Висипаємо булгур в сковорідку з овочами, перемішати. Налити бульйон (або воду). Посолити, поперчити. Закрити кришкою й готувати близько 15 хвилин. Даємо постояти булгуру хвилин 30-40, накривши рушником. І можна подавати страву до столу.

«Табуле» – східний салат з булгура та овочів

Булгур промиваємо, поки вода не стане прозорою. Потім заливаємо окріп у пропорції 1:2. Ставимо на повільний вогонь і варимо протягом 10-ти хвилин.

Далі наріжте тонкими слайсами маринований часник, а потім подрібніть. Попередньо замаринувати зубчики часнику можна так: залити водою, додати столову ложку оцту, дрібку солі і цукру, а потім залишити на 15 хвилин.

Петрушку та кінзу кришимо  якомога дрібніше. З'єднуємо з часником.

Далі дрібно нарізаємо перець та помідори і додаємо до салату.

Знімаємо кашу з вогню, трохи підсолюємо і додаємо олію.

Овочі в салатній мисці  заправити соком із половинки лимона, додати спеції за смаком і перемішати.

З'єднайте овочі разом із крупою, перемішайте і подавайте до столу. 

Пряний булгур з курячим філе

Куряче філе нарізати досить дрібними шматочками. Подрібнити фісташки та курагу.

Дрібно нарізати цибулю та часник й обсмажити на рослинній олії.

Додати куркуму, коріандр, перець і корицю, а через хвилину курку, курагу та фісташки. За потреби посолити. Обсмажувати декілька хвилин.

Всипати булгур, розмішати й обсмажувати 2 хвилини.

Викласти у форму, змащену олією, залити гарячою водою. Посолити та поставити в духовку, прогріту до 180°С.

Перші 15 хвилин прикрити фольгою, потім її прибрати і запікати ще 10-15 хвилин. Готову страву розмішати й подати до столу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ