Про це свідчать дані нового дослідження, опублікованого минулого року в журналі New England Journal of Medicine.

Там же також повідомляється про тісний зв'язок між споживанням у країні шоколаду і великою кількістю нобелівських лауреатів, пише The Daily Mail.

Можливо, це пов'язано з високим вмістом флавоноїдів в шоколаді, які дуже корисні для розвитку мозку.

Вчені задумалися про інгредієнти, які входять до складу молочного шоколаду, зокрема про молоко.

Виявилося, що у Швеції проживає найбільша кількість лауреатів на 10 млн. мешканців (хоча саме ця країна і роздає премії, що теж потрібно враховувати). І в Швеції ж зафіксовано найбільший рівень споживання молока - 340 кг на людину на рік.

У Швейцарії цей показник становить 300 кг, а кількість нобелівських лауреатів не набагато менше шведського.

Китай, із найнезначнішою кількістю лауреатів, споживає молока найменше з 22 країн: всього 25 кг на людину на рік.

Вчені вирішили встановити, чим же насправді таке корисне молоко і який має зв'язок із нобелівськими лауреатами. Можливо, значне вживання молока - це ознака хорошої освітньої системи. А, крім того, в цьому напої повно вітаміну D, який дуже корисний для мозку.

Висновок дослідження звучить так: «Якщо хочете посилити свої шанси на отримання Нобелівської премії, то варто не тільки їсти велику кількість шоколаду, а і запивати його молоком».

Джерело: Українська правда

ІА "Вголос": НОВИНИ