Так думку в Facebook висловила представниця Україні в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Зокрема, вона не виключає, що російський президент Володимир Путін буде використовувати карту заручників перед виборами в Україні. У тому числі, їх можуть видати лояльним до Кремля кандидатам.

«Сьогодні ці відчуття ще гостріші. Тема важлива і актуальна для суспільства, і Кремль буде її розігрувати по повній.Жахливо, коли долі людей стають цинічним інструментом для впливу на український політичний ландшафт», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає Геращенко, від березня Україна не отримала жодної відповіді від РФ на пропозицію віддати їм 36 росіян, також були відкинуті всі пропозиції про звільнення заручників на окупованих Росією територіях Донбасу.

«Усе це наводить на думку, що Кремль чекатиме старту української виборчої кампанії і потім спробує грати не лише на темі заручників, але й більш широко – Донбасу, війни і миру, підштовхуючи до «прямих переговорів» з ОРДЛО і демонструючи прихильність до певних кандидатів і партій, готових розмовляти на умовах Кремля, а не з позиції України», - заявила Геращенко.

За її словами, дії нинішньої української влади дратують Кремль.

ІА "Вголос": НОВИНИ