Проте нерідко побачити таку картину можна навіть й узимку. Саме в цю найхолоднішу пору року юним прихильникам найсучасніших трендів найбільше дістається від їхніх батьків, людей старшого віку, чи навіть щастить зловити декілька зневажливих фраз у свій бік від незнайомців на вулиці, де стати свідком схожої ситуації доводилось чи не кожному.

Тим не менш, за твердженням самого МОЗ, така легковажність й справді може мати неприємні наслідки: найчастіше в таких випадках звертаються до лікаря зі скаргою на біль у ногах, що супроводжується порушенням там кровообігу та загальним переохолодженням організму.  

Чому ж все-таки покоління «зумерів» й надалі продовжує ризикувати власним здоров’ям заради цієї так званої традиції?

Найпоширенішим початком того чи іншого тренду завжди були масмедіа. Наприкінці минулого століття молодь надихалася стилем харизматичних голлівудських зірок, а тепер, у світі стрімкого розвитку високих технологій, нове покоління все частіше рівняється на популярних інстаграм-блогерів та тіктокерів. Одна поширена фотографія з модним брендовим одягом може захопити увагу сотень тисяч користувачів по всій Україні. 

До того ж кожен другий інфлюенсер також володіє й власним брендом товарів, в результаті чого рівень купівлі одягу в інтернет-магазинах серед молоді зріс в декілька разів. А далі все працює за ланцюговою реакцією – одні підлітки беруть приклад з інших і таким чином «застрибують» на той чи інший тренд, намагаються йти крок у крок з модою, нехтуючи в деяких випадках здоровим глуздом.

Як довго триватиме тренд на штани з «підкатами»? 

Не секрет, що вічних тенденцій не існує. Пройшла мода на сині джинси 80-х і викличний макіяж нульових. Така сама доля, як нетерпляче сподіваються батьки, вже зовсім скоро може спіткати і цей довготривалий тренд. Уважно придивившись на «аутфіти» підростаючого покоління, чимало експертів зробили висновок, що цьогоріч штани з «підкатами» дещо відійшли з поля зору на другий план. Чи дослухались підлітки до порад лікарів – невідомо, але вони наголошують на тому, що голі гомілки взимку тепер виглядають дещо дурнувато, а актуальнішим варіантом цього сезону вважають довгі оверсайз джинси. 

 

Данило Романяк

ІА "Вголос": НОВИНИ