Про це повідомляє інформаційне агентство БелТА.

За його словами, Україна “провокує” білоруські збройні сили.

«Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об’єктах на території білорусі. Але, дякувати Богу, протиповітряними комплексами Панцир вдалося перехопити всі ракети, які пустили Збройні сили України», — сказав Лукашенко.

При цьому він “присягнув”, що жоден солдат білорусі на території України не воює.

Також Лукашенко розповів історію про те, як “в Україні узяли в полон кілька десятків білоруських далекобійників”. За його словами, автомобілі у водіїв відібрали, а двоє людей загинули.

«А потім сказали, що це були бомбардування росіян, і вони загинули. Вирізали у загиблих людей з трупів органи, щоб не було видно, що вони застрелили. Але наші розібралися. Це націоналізм? Чи це нацизм? Це фашизм», – сказав Лукашенко.

Лукашенко заявив, що “наказав взяти під приціл центри ухвалення рішень проти Мінська”.

«Хочу попередити “яструбів” і сказати вам відверто: трохи менш як місяць тому мною відданий наказ підрозділам збройних сил взяти під приціл, як зараз можна говорити, центри прийняття рішень у ваших столицях з усіма наслідками», – сказав “президент” білорусі.

Він попередив, що у разі удару по Гомелю, Мозирському нафтопереробному заводу, аеропорту, аеродрому в місті Лунінець чи Брест, “відповідь буде миттєва”.

– Миттєва просто, за одну секунду! Чим відповісти у нас є, – пригрозив Лукашенко.

Як писав «Вголос», білорусь зосередила біля кордонів з Україною сім батальйонних тактичних груп.

Читайте також:

Росіяни зі «Смерчів» обстріляли Краматорськ. Фото

Під Мелітополем зійшов з рейок вантажний потяг. Окупанти заявили про обстріл

Внаслідок вибуху міни на пляжі Одещини, одна людина загинула, одна травмована

ІА "Вголос": НОВИНИ