Про це повідомляє УНН.

«Мене турбують скоординовані атаки на громадських активістів, які за декілька днів сколихнули південь і схід України. У зв'язку з цим сьогодні я виїжджаю в Полтаву, а буквально в суботу і наступного тижня проведу низку координаційних нарад, щоб дати відсіч всім спробам дестабілізувати ситуацію в Україні», - заявив Луценко.

Генпрокурор закликав громадських активістів до співпраці з правоохоронними органами та попросив їх звертатись до прокуратури у випадку загрози життю та здоров'ю.

«У будь-якому разі я хотів би закликати громадських активістів до співпраці з правоохоронними органами. Закликаю всіх активістів при найменшій спробі загрози з боку будь-кого, - чи то державних службовців, чи силовиків, чи криміналітету, - звертатися безпосередньо до обласного прокурора. Ми маємо з'єднати зусилля громадського сектору і правоохоронного сектору», - зазначив він.

Як раніше повідомлялося, близько 08:30 ранку 31 липня радниця мера Херсона Катерина Гандзюк вийшла з під’їзду. Із кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках ємність із рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік. Потерпілу з опіками доставили в лікарню.

Згодом, літак ДСНС транспортував до Києва постраждалу працівницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк. 

ІА "Вголос": НОВИНИ