Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Чин похорону захисників Олексія Остапчука, Івана Лазара та Володимира Бурака розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.

 

Іван Лазар (24.05.1983-30.09.2024) Уродженець села Середкевичі Львівської області.

 

 

 

Здобув освіту у Середкевицькому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Яворівської міської ради Львівської області.

Після завершення навчання працював спершу на будівництві, а згодом – у готельно-ресторанній сфері. Захоплювався рибальством, за словами близьких, «мав золоті руки».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупантів до лав 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави на східному напрямку фронту.

У Івана Лазара залишилися дружина, двоє дітей, брат із сім’єю та велика родина.

Володимир Бурак (10.01.1989-30.09.2024) Львів’янин.

 

 

Навчався у Ліцеї № 18 Львівської міської ради. Здобув освіту у Державному навчальному закладі «Львівське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту», згодом вступив до Національного університету «Львівська політехніка».

Після завершення навчання проходив строкову службу на Донеччині.

 

Впродовж свого життя пропрацював у різних сферах, протягом останнього часу займався приватним підприємництвом. Обожнював проводити час на природі, захоплювався городництвом, гірським туризмом та футболом. За словами родини, Володимир Бурак «був особливим, надзвичайним чоловіком та батьком і любив життя».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупантів до складу 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Навіть перебуваючи у зоні бойових дій, Володимир Бурак не втрачав можливості придумати та записати дітям казки на ніч.

У Героя залишилися мама, дружина, двоє дітей та сестра.

Олексій Остапчук (24.04.1994-14.08.2024) Уродженець села Виноградове Херсонської області.

 

 

 

Навчався Виноградівському ліцеї ім. О.М. Соценка Виноградівської сільської ради. Здобув професійно-технічну освіту у Херсоні.

Після завершення навчання вступив на військову службу. «Кіборг», із 2014 року виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

Звільнившись зі служби, Олексій Остапчук переїхав до Львова. Тут працював у ресторанній сфері, захоплювався гірським туризмом.

 

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем поїхав на захист столиці. Боровся із російськими загарбниками на Харківському, Запорізькому напрямках та у «гарячих» точках Донеччини спершу у складі 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, а впродовж останнього періоду – 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. За особистий героїзм при виконанні бойових завдань був нагороджений численною кількістю відзнак.

У Олексія Остапчука залишилися дружина і донька.

Вічна пам'ять..

ІА "Вголос": НОВИНИ