Про це повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак.

У своєму зверненні депутати Львівської міської ради засудили рішення Російської Федерації щодо «визнання» терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР».

А також вимагають від Кремля негайно вивести окупаційні війська з території України та припинити будь-яку діяльність, що спрямована проти суверенітету, цивілізаційного вибору та територіальної цілісності нашої держави.

«Обґрунтування злочинних рішень Російської Федерації, які були публічно висловлені Володимиром Путіним, не витримують жодної критики не лише зі сторони історичної науки, але й з позицій міжнародного права та міждержавних домовленостей і свідчать про психологічну неврівноваженість очільника Російської Федерації.

Подібний стан справ прогнозує непередбачувані дії зі сторони Кремля та піддає Європу і світ загрозі безглуздої та масштабної війни.

Тому закликаємо:

У Львові створено Штаб забезпечення функціонування міста в особливий режим та буде скеровано додаткове фінансування на підтримку військових підрозділів, що дислокуються на території Львівської МТГ.

Висловлюємо свою підтримку українській дипломатії та просимо посилити зусилля щодо мобілізації світової спільноти для стримування агресивних дій РФ. За будь-якого розвитку подій наша рішучість стояти в обороні України залишається незламною. Піддатись на шантаж агресора означає стимулювати його на нові злочини про що неодноразово свідчила історія.», - говориться у зверненні.

Також читайте у «Вголосі»: що горить на території генерального консульства Росії у Львові.

ІА "Вголос": НОВИНИ