Про це пише на сторінці у Facebook лікарня Охматдит.

Денис із села Мшана Городоцького району. Пізно ввечері, коли він їхав на велосипеді під час дощу, на слизькій траві не справився з керуванням, різко загальмував і врізався у дерево, а потім впав у рів. Самостійно вибратись через отримані травми Денис вже не зміг, тож зателефонував батькам і попросив про допомогу.  

До шпиталю Денис поступив у стані травматичного шоку, відкритим переломом гомілки та закритим уламковим переломом стегнової кістки цієї ж кінцівки. Завдяки злагодженим діям реаніматологів, стан дитини стабілізували. Це дозволило лікарям ортопедам-травматологам прооперувати хлопця: фрагменти стегнової та великогомілкової кістки були співставлені та фіксовані в апаратах зовнішньої фіксації на основі стержнів. Опісля двох днів лікування в реанімації хлопця перевели до клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації дітей. 

«У Дениса справді травма дуже складна. Але важливо, що хлопець мав шолом, це йому допомогло, бо вберегло від можливої важкої черепно-мозкової травми. Тому вкотре наголошуємо батькам, аби діти їздили на велосипеді чи мотоциклі у захисному комплекті», - наголосив ортопед-травматолог Андрій Костюк.  


 
Далі на хлопця чекає реабілітація. Апарат зовнішньої фіксації Денис носитиме ще 4-5 місяців до повного зрощення кісток.  

ІА "Вголос": НОВИНИ