Відповідний проєкт ухвали ще мають розглянути на сесії Львівської міськради.

Про це розповіла голова комісії, депутатка фракції «Європейська Солідарність» Лейла Мелесова-Вальчак.

«Це дуже круто, що з міського бюджету вдається залучити кошти на премії для спортсменів, які представляли Львів на Паралімпійських іграх, а також важливо преміювати і їхніх тренерів, адже успіх спортсмена - це величезна робота і праця тренера. Кожен зі спортсменів-паралімпійців отримає по 250 тисяч гривень, а їхніх тренерів преміюють по 124 тисячі гривень», – говорить вона.

Також у цьому переліку профільна комісія ЛМР передбачила грошові винагороди у 124 тисячі гривень і для тренерів, які разом зі своїми вихованцями здобули переможні медалі на XXXII Олімпіаді.

«Переконана, що такі премії повинні бути в рази більшими, проте зараз велику роль відіграє обмежений бюджет. Це чудова мотивація для наших львівських спортсменів та їхніх тренерів досягати ще вищих результатів ще кращих результатів» – запевнила депутатка.

Окрім того, члени комісії погодили додаткове фінансування на утримання та навчально – тренувальну роботу дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

«Ми додатково погодили кошти у сумі 7 мільйонів гривень для забезпечення повноцінного функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Переконана, що на дитячо-юнацькі спортивні школи потрібно додавати кошти, адже вони роблять і ремонти, і навчально-тренувальні збори, і утримують приміщення, і забезпечують спортивним інвентарем, а також виховують чудових спортсменів та майбутніх переможців. Спорт потрібно розвивати!», - додала Лейла Мелесова-Вальчак.

 

Нагадаємо, «Вголос» писав про те, що 15-річна яворівчанка Софія Станько стала чемпіонкою світу з паверліфтингу. 

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

ІА "Вголос": НОВИНИ