Такий спосіб прикрасити напій та додати йому кислуватого смаку практикують у закладах всього світу, проте ця звичка барменів може негативно позначається на здоров'ї відвідувачів, повідомляє сайт «Deccan Chronicle».
Як виявилось, цей, на перший погляд невинний елемент рецептури, є справжнім розсадником бактерій та мікроорганізмів.
Науковці провели експертизу ломтиків лимону, що були подані з коктейлем у більше, ніж 20-ти різних закладах.
У 70 % зразків кількість небажаних гостей на шматочках лимону зашкалювала. На кислих фруктах було виявлено 25 різновидів хвороботворчих організмів.
При цьому міцності алкогольних напоїв не завжди достатньо для обеззараження лимону, тож від такого елементу коктейлю краще відмовитись і просити барменів не додавати скибку лимону у вам напій.
-
ІА "Вголос": НОВИНИ