Про це заявив представник комуністичної партії Фаб'єн Руссель, повідомляє L'Independant та Le Figaro.

Комуніст наголосив, що глава держави показував парламентарям карти можливих напрямків ударів окупантів в Україні.

«Макрон згадав сценарій, який може ініціювати інтервенцію: просування фронту у бік Одеси або у бік Києва», - каже політик.

Кілька присутніх депутатів також розповіли Le Figaro, що президент на зустрічі «з картами в руках» пояснював ризики відходу України від лінії фронту на користь російської армії.

«Він пояснив нам, по суті, що як тільки ми підтримаємо Україну, але почнемо говорити, що обмежуємо себе в цій підтримці, Володимир Путін, швидше за все, матиме успіх», - сказав один з учасників зустрічі Макрона з парламентськими партіями.

Під час зустрічі Макрон наголосив, мовляв, що не існує жодних обмежень у підтримці Францією України. Зокрема, тезу, що «немає жодних обмежень та червоних ліній» підтвердив і представник ультраправої партії «Національне об'єднання» Джордан Барделла.

Що саме мав на увазі Макрон не відомо, адже поки що про введення сухопутних військ Франції на поле бою в Україні не йдеться.

Своєю чергою, депутат Бертран Панше розповів, що Макрон «дуже серйозно говорив про необхідність швидкої мобілізації додаткових ресурсів для боротьби з російською загрозою в Україні». 

ІА "Вголос": НОВИНИ