Кільце на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Липинського коштувало місту понад 170 мільйонів гривень. Фірма, яка допустила помилку під час його встановлення, має понести кримінальну відповідальність.

Про це в ефірі проєкту “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA заявив депутат Львівської міськради від “ЄС” Володимир Марусяк, коментуючи ситуацію, коли його затопило під час першого ж дощу.

“Уявіть собі, що ви замовили майстрів для якихось робіт у себе на господарстві, ви їм за це заплатили гроші, а за якийсь період часу бачите, що робота зроблена неякісно. Що ви робите? Приходите до тих майстрів, берете їх за одне місце і, як мінімум, вимагаєте повернення коштів”, – наголосив Марусяк.

Він підкреслив: за ремонт кільця на перехресті вулиць Хмельницького та Липинського понад 170 мільйонів гривень платників податків. Тому, на думку політика, місто має показати, що винні понесуть покарання.

“Беремо проєктуючу організацію, підрядну і дивимось хто допустив помилку. Ця організація ( а конкретно фізичні особи, бо кожна помилка має свого автора) повинна понести покарання. Я хочу, щоб мої слова, із точки зору закону, сприйняли як заяву про вчинення злочину і, щоб саме органи правопорядку відкрили кримінальне провадження за фактом розтрати державних коштів”, – підкреслив політик.

Він додав: ці кошти обов’язково потрібно повернути в бюджет. Мовляв, громада знає де якісніше можна їх зосередити.

ІА "Вголос": НОВИНИ