Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Варто нагадати, що недавно коронавірусний штам «Дельта» офіційно підтвердили у трьох осіб, які повернулись з Великобританії та Росії. Наразі стан здоров'я всіх пацієнтів покращився і їх вже виписали з лікарні. Інфіковані перебувають на амбулаторному лікуванні.

«Три особи, зразки яких ми надсилали, очікують результати. І в нас знову є шість підозр на штам «Дельта». Але і на ці результати ми теж чекаємо з Центру громадського здоров’я. Зазначу, люди, що мають підозри, прибувають або з Індії, або з Росії. Проте на сьогодні є випадки виявлення штаму «Дельта» у Туреччині, США. Тому в осіб, які прибувають і з цих країн та мають симптоми ГРВІ, є підстави підозрювати штам коронавірусу «Дельта», - розповіла Іванченко.

Нагадуємо, станом на сьогодні в Україні щонайменше у 17 осіб підтвердили інфікування штамом «Дельта». Крім того, в столиці вже зафіксували летальний випадок, спричинений новою мутацією.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ