Як повідомила «Вголосу» голова первинної профспілкової організації вільної профспілки медичних працівників України комунального підприємства «Міська лікарня Соснівської міської ради» Оксана  Гладун, працівникам їхнього закладу заборгували заробітну плату з квітня місяця. 

«Сьогодні до нас приїжджали представники міської ради. Нагодували нас обіцянками й нічого не вирішили. Тому ми змушені вдатися до такого кроку», - пояснила вона.

За словами Оксани Гладун, вже цього року з лікарні звільнилося 46 медичних працівників. І якщо ситуація з заборгованістю буде продовжуватися, то скоро звільняться всі, а місцеві мешканці залишаться без кваліфікованої допомоги. 

«Наразі наші працівники, які оголосили голодування, будуть й надалі лікувати пацієнтів. Адже ми не можемо залишити їх напризволяще», - запевнила голова профспілки. 

Водночас лікарі та медсестри, які зважилися на такий крок, начеплять на себе пов'язки зі словом «голодую», аби пацієнти бачили цю форму протесту. 

Щоб медиків не звинуватили у недобросовісному голодуванні, вони залишаться у стінах лікарні до моменту вирішення питання. 

«Сподіваємося, що нас почують і нам виплатять заборговані кошти», - каже Оксана Гладун. 

ІА "Вголос": НОВИНИ