Про це інформує HeadInsider.

Солодощі

Поєднання алкоголю і солодких продуктів зумовить швидке сп’яніння і сильне похмілля. А все тому, що наш організм спочатку перетравлюватиме солодощі, адже глюкоза для нього важлива. Водночас, організм отруюватиметься нерозщепленим алкоголем.

Шоколад

Шоколад – це здається найпопулярніша «закуска» до вина чи коньяку. Проте він у поєднанні з алкоголем боляче вдаряє по підшлунковій залозі.

Алкоголь й так навантажує підшлункову, зумовлюючи короткочасні спазми. А шоколад може заблокувати деякі протоки. Це може спровокувати появу панкреатиту.

Свіжі помідори

Помідори і алкоголь лише підсилюють негативні якості один одного. Зокрема, органічні кислоти з помідора негативно впливають на стінки слизової шлунка. А це може спровокувати здуття живота або нетравлення.

Смажене і жирне

Жирне і смажене загострює і продовжує дію спиртного. Окрім того, така їжа створює додаткове навантаження на шлунок і печінку, і звичайно жовчний міхур.

Мариновані огірки

На відміну від солоних побратимів, які підтримують водно-сольовий баланс в організмі, мариновані огірочки і помідорчики дають зайве навантаження на нирки і печінку.

Виноград, дині, кавун

Фрукти чудово пасують до білого вина. Але вони не повинні бути дуже солодкими. Адже чим вони солодші – тим відчутніше буде сп’яніння.

 

Диня в поєднанні з міцним алкоголем дає в прямому сенсі вибуховий ефект в кишечнику – там починається процес бродіння.

ІА "Вголос": НОВИНИ