Про це повідомляє «Суспільне Крим».

За словами місцевого мешканця, 14 серпня у місті почалися розмови, що жителів Курська будуть привозити в Крим як біженців.

Нам сказали, що цілком ймовірно, що родини з дітьми будуть відпочивати у нас вже з наступної зміни. Під них виділять ті місця, які були вільні. Зараз це питання вирішується, – розповів він.

Денис Чистіков підкреслив, що такі дії є порушенням з боку Російської Федерації 4 Женевської конвенції, саме щодо переміщення населення з території Росії на територію тимчасово окупованого Криму.

Таким чином росіяни продовжують переміщення населення, яке відбувалося з 2014 року. Тоді вони почали масово завозити та ініціювати під різними програмами переміщення людей з території РФ до Криму.

Також пропагандистське РІА «Новости Крым» повідомило, що до окупованого Криму прибула група переселенців із Курської області, 34 людини доправили в санаторій.

Чистіков заважив, що за офіційними російськими даними, до окупованого Криму після 2014 року завезли 600 тис. громадян Росії. А за неофіційними даними моніторингу різних організацій та міжнародних структур, показник сягає до одного млн населення, саме переміщених з території РФ до Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ