Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Йдеться про уродженця Донця Ігоря Рєзніка та уродженку міста Стрий Львівської області Наталію Бородіну, які разом працювали на одному підприємстві житлово-комунальної сфери прибиральником та двірником. Вони обрали собі псевдоніми Медуза та Драко.

Бородіна з серпня 2023 року через Telegram налагодила зв'язок із представником управління Генерального штабу збройних сил російської федерації. Майже одразу до цього також залучила свого рідного брата.

 

Протягом серпня 2023 – березня 2024 років Рєзнік та Бородіна збирали інформацію щодо дислокації підрозділів ЗСУ, розташування блокпостів і передавали її представнику ГУ ГШ зс рф. Також вони повідомляли його про рух транспортного засобу ЗСУ, про перебування особового складу та про переміщення військового транспорту та військових вантажів залізничним сполученням.

У грудні 2023 року Бородіна та Рєзнік склали письмові зобов`язання про співпрацю з співробітниками ГУ ГШ зс рф з метою проведення підривної діяльності проти України та через Telegram надіслали світлини цих зобов’язань представнику спецслужби держави-агресора.

У суді Бородіна та Рєзнік свою вину визнали та зазначили, що бажали встановлення влади рф на території України. У вчиненому вони не розкаюються і повідомили, що за можливості продовжили б вчиняти аналогічні дії. Їм призначили покарання у виді позбавлення волі на 15 років, з конфіскацією всього майна.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ