Насправді ситуація на Азовсталі залишається неймовірно складною. Ця територія стала магнітом для ворога, тому атаки не припиняються, бомбардування ідуть усіма видами зброї. Святослав Паламар в етері народного толк-шоу «Говорить Великий Львів» на телеканалі НТА, називає конкретні види озброєння, в тому числі артилерії, якими стріляють по «Азовсталі».

«Ми воюємо проти регулярної армії рф, проти ДНР-колаборантів, проти найманців вагнера і ситуація станом на зараз є вкрай важкою», - розповідає Святослав.

«Поранених є дуже багато і ви розумієте, що хлопці помирають від ран, тому, що ми не можемо їм надати кваліфіковану медичну допомогу. Ситуація з пораненими є надзвичайно критичною і ці люди уже не є комбатантами і не можуть тримати в руках зброю», - констатує Паламар.

Важко протистояти силі що переважає, важкому озброєнню, лише з автоматами.

Є декілька шляхів виходу із ситуації й процедура екстракції є найбільш вірогідною.

«Як у військових у нас є два варіанти. Перший у нас є наказ тримати оборону, який існує досі й ми не збираємось порушувати наказу вищого військово-політичного командування. (Другий) щодо екстракшн, то ми вже звертаємось і до інших світових лідерів, тому, що ми ,як командування, повинні зробити все, та і країна повинна зробити все, щоби забезпечити життя цих воїнів, які зробили так багато в плані оборони», - чітко запевняє Паламар.

З часом потепління погіршуються умови санітарії, адже навколо заводу під завалами перебуває багато трупів, як українських солдатів, так і цивільних, скоріш за все, так і ворожих орків. Повітря отруюється. Окрім того, постійне задимлення та постійне бомбардування.

«Щодо харчування і щодо води я скажу так: ми будемо ловити ворон та ловити голубів, але виконувати наказ нашого вищого командування, але насправді з іжею дуже важко, вода є технічна уже довший час, яку ми фільтруємо, переробляємо, кип'ятимо», - без краплі сумніву заявив Святослав Паламар.

Переглядати етер можете на телеканалі НТА та у мережі ютуб.

Також читайте на сайті ІА «Вголос»:

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ