Ірландія – подорож до казкової країни 

Якщо ви досі не відвідали цю невелику європейську країну, не гайте часу, адже Ірландія гарантовано здивує та подарує незабутні враження. «Смарагдовий острів» – поширена неофіційна назва Ірландії. Країна вражає своєю пишною рослинністю, вона є осередком великої кількості середньовічних замків, переважна кількість яких, до речі, знаходиться в ідеальному стані та відкрита для відвідувань.

Оригінальні місця для відвідування

Аби побачити щось незвичайне та яскраве, не обов’язково їхати у велике місце, де є ресторани зі смачною їжею чи казино, в яких присутні вигідні ігрові автомати. Ірландія має безліч оригінальних місць, де ви зможете відмінно відпочити. Але щоб оптимально спланувати поїздку не завадить визначитися, на який саме курорт бажаєте потрапити. Їх багато, але найбільш популярними серед туристів є такі.

⦁    Росноулах. Знаходиться в провінції Ольстер на півночі країни та вважається справжнім раєм для серфінгістів. Пляж з м’яким піском довжиною майже 2 кілометри та кришталево чиста вода Атлантичного океану нікого не залишать байдужим.
⦁    Пляжі Уіклоу в однойменному графстві на південному сході Ірландії. Якщо бажаєте побачити захоплюючі краєвиди, це місце стане найкращим вибором завдяки мальовничим піщаним дюнам, а розмаїття пляжних розваг гідно оцінять прихильники активного відпочинку.
⦁    Беллібуньон. Туристу сподобається курорт, якщо окрім пляжів ви шукаєте недорогі, але якісні СПА-послуги, зокрема таласотерапію, та не проти зіграти у гольф на полі з бездоганним покриттям.
⦁    Сімоне. Таку назву має, напевно, один з найбезпечніших пляжів на узбережжі Ірландії. Тут ви знайдете зручний пологий берег, а за порядком на воді спостерігатимуть професійні рятівники.
⦁    Балінескерн. Цей курорт знаходиться в графстві Керрі та добре відомий завзятим кіноманам, адже тут знімали один з епізодів кінострічки «Врятувати рядового Райана».

Незалежно від того, який саме пляж оберете, поїздка в Ірландію гарантовано запам’ятається на все життя.

Що пропонує острів туристам окрім узбережжя та пляжів

Культурна програма може бути дуже насиченою, адже Ірландія має багату історію та безліч місць, які чудово її відображають. Найвідомішими серед «сухопутних» цікавинок можна назвати:
⦁    Дублінський замок: найвидатнішу споруду країни, яку було зведено в 1204 році та яка й донині збереглася в чудовому стані і використовується в якості адміністративної будівлі;
⦁    Келлське абатство: найстаріший Римо-Католицький монастир на території Ірландії, відвідати який має кожен турист;
⦁    Собор св. Патрика – споруду 1192 року будівництва, в якої сьогодні відбуваються значущі релігійні церемонії;
⦁    замок Кейр: побудований в XIII столітті на руїнах кельтської фортеці, він є найвеличнішим зі середньовічних споруд Ірландії;
⦁    кафедральний Собор Христа, або Крайст-черч в Дубліні – один з трьох найдавніших соборів, який в 1031 році заснував король дублінських вікінгів Сітрік IV;
⦁    замок на скелі Кашел: колишню укріплену резиденцію Коналла Корка, вождя одного з ірландських кланів, а нині важливу історичну пам’ятку.

Це лише дуже невелика частина визначних історичних локацій Ірландії. Якщо бажаєте побачити та відвідати інші, не тільки цікаві, але й загадкові місця, не витрачаючи надмірних коштів, ідеальним варіантом стане придбання гарячих турів в цю європейську країну. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ