Дієтологи назвали продукт, який є дуже корисним для організму.
Про це пише riza.it.
Це - мигдаль. Їстівні ядра насіння однойменної рослини володіють цінними поживними, лікувальними та косметичними властивостями.
Варто зазначити, що мигдаль просто необхідний в щоденному раціоні, оскільки підтримує роботу нервової системи, зменшує відчуття голоду і протидіє депресії.
Завдяки омега-3 він надає протизапальну дію, контролює рівень «поганого» холестерину, а також захищає серце та артерії.
Крім того, мигдаль має властивість омолоджувати і нейтралізувати ознаки старіння, так як містить в собі вітамін Е і жирні кислоти.
Мигдальне молоко – це єдине рослинне молоко, яке містить кальцій. Воно є панацеєю для кісток і кишечника, особливо в поєднанні з кефіром, оскільки стає відмінним кишковим пробіотиком.
Корисні властивості
Ви можете вживати цілісний мигдаль (бажано зі шкіркою, багатою на клітковину і мінерали), розмелений у якості борошна, у вигляді масла або молока. Він забезпечує організм вуглеводами, білками, жирами, омега-3 жирними кислотами, вітамінами групи В, вітаміном Е, кальцієм, залізом, магнієм, калієм, міддю, фосфором і клітковиною.
Однак не забувайте, що мигдаль також дуже калорійний, тому радять вживати не більше 5 штук на день у супроводі фруктів і чашки зеленого чаю.
ІА "Вголос": НОВИНИ