Топ пісень святкового періоду для Радіо "Вголос" підготував музичний продюсер Тарас Вишня.  

Це плейлист, який на повну гучність захочеться ввімкнути в авто, в навушниках... А ще, ця підбірка класно смакує до улюбленої вечері, і пасує до гостинців, які несеш мамі. Святкуйте гучніше!

Leony & VIZE - Merry Christmas Everyone

Переосмислений варіант легендарної англомовної колядки від німецької співачки Leony та її земляків з електронного музичного проєкту VIZE, які цьогоріч відзначилися дуетом зі знаковим поп-рок гуртом 2000-их Tokio Hotel. 

Сам сингл вийшов у 2020-у році, і непогано розбавив консервативну атмосферу різдвяних чартів. Нагадаємо, що оригінальна версію пісні випустив британський співак (валлієць за національністю) Шакін Стівенс у 1985-у році. 


Cascada - Jingle Bell Rock

Черговий ремікс, який осучаснює звучання класичної різдвяної пісні американського кантрі-співака Бобі Хелмс, яка вийшла наприкінці 1957-го року і вже встигла стати «народною». Осучаснену обробку пісні випустив німецький електро-попо гурт Cascada з міста Бонн, колишньої столиці ФРН. Трек з їхнього різдвяного альбому 2012-го року «It’s Christmas Time» досі не втрачає своєї актуальності, як звісно ж і класична оригінальна версія. 

 

Jerry Heil - ВІЧНІСТЬ

Цей трек популярна нині українська співачка Jerry Heil. Яна Шемаєва, як насправді звати виконавицю, родом з міста Василькова на Київщині, і в 2019-у році увірвалась в чарти з хітом «Охрана отмєна», який став одним з топових синглів року. Та ліричну святкову пісню Вічність виконавця написала ще до того, як перший альбом виніс її на хвилі популярності. 

"Але при цьому пісня зайшла, а акустична версія зібрала овер 250 тисяч переглядів! Саме з цієї пісні почалася співпраця з Романом Череновим aka Morphom, тож цього року ми вирішили допрацювати трек. Це сучасна новорічна казка, як з фільмів про просту дівчинку, яка від кохання за одну ніч перетворюється в принцесу. Ліхтарики, святковий дух, джингл белз - вся атмосфера свята в одному треці", - пише про неї сама Jerry Heil 


Train - Shake Up Christmas

Сингл з різдвяного альбому 2010-го року ветеранів поп-рок сцени, гурту Train з Сан-Франциско, поповнив собою скарбничку різдвяної музики, яка особливо популярна в США. 

Гурт, який виник в 1993-у році існує й подосі, об'єднаний довкола вокаліста Патріка Монахана. Комерційного успіху та масової популярності вони досягли у 1998-у році з виходом однойменного з назвою гурту альбому. головна фішка звучання - поєднання традиційного року з мотивами кантрі й блюзу, та творчі експерименти зі стилями, які дали початок року, як такому. 


Patsyki z Franeka - Let it sing

Запальна новорічна пісня від електро-поп квартету,  походження якого очевидне з назви. Гурт з Івано-Фарнківська, беззаперечного одного з найпрекрасніших міст Галичини та всієї України. Та наразі Назар, Чьорний, Лола та Алєхандру (такі творчі псевдоніми учасників) живуть і творять в нашій столиці. 

Гурт, який увірвався в чарти у 2016-у році з хітом «Вася OMG» та переміг у проєкті «Xfactor2, продовжує експериментувати з музикою. Й серед цих експериментів - новорічний трек у стилі »українського гаража", як самі учасники називають жанр своєї музики. 

Mintal -  Щедрик

Одна з багатьох варіацій абсолютно геніальної пісні «Щедрик» українського композитора Миколи Леонтовича, яка від початку свого створення й до сьогодні обійшла весь світ і стала міжнародно впізнаваною.

З додаванням електронних мотивів та сучасного поп-звучання її переосмислив й український поп-гурт Mintal.


Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You

Ще один беззаперечний епічний різдвяний сингл, який нам подарувала музична індустрія США. Поєднання розкішного вокалу соул-діви Мераї Кері та динамічного звучання синтезаторів й різдвяних дзвіночків створило вибуховий ефект, який підніс ї на вершини чартів 26-и країн у 1994-у році. За словами критиків авторитетного журналу  The New Yorker, це музичне творіння «одне з небагатьох гідних сучасних доповнень до святкового канону»

 


Kelly Clarkson - Rockin' Around The Christmas Tree

Свіжий різдвяний сингл від американської поп-рок співачки Келлі Кларксон. Переможниця шоу Ameraican Idol 2002-го року, яка випустила кілька альбомів з міжнародними хітами, не часто тішить фанатів новими піснями, сконцентрувавшись на телевізійній кар'єрі. Проте цьогоріч не оминула нагоду поповнити скарбничку сучасної різдвяної музики. 


F4ST - Feliz Navidad 

На останок запальна композиція від колумбійського електро-поп дуету F4ST, який творить свою музику в урбаністичних ритмах Боготи. Столиця Колумбії з населенням, яке сягає 9 мільйонів, розташована на висоті 2640 метрів над рівнем моря, на схилах Анд. 

Проте культурне життя цього вкрай цікавого мегаполісу насичене й активне, а чимало місцевих мешканців, побожних католиків, після Різдвяної меси й закінчення Посту не проти ввірватися на танцмайданчику,  зокрема й під різдвяно-танцювальні пісні. 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ