Про це повідомила правозахисниця, співзасновниця та координаторка Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова у Facebook.

"Перестало битися велике добре серце Ліпського Сергія Олексійовича, Чорномора, чинного командира 420-го окремого батальйону, багаторічного начальника артилерії 57-ї бригади, кавалера двох Богданів і Данила. Воно мало б ще битися, але не витримало 10 років війни й великої відповідальності за людей, яких він так любив", - написала вона.

Зазначається, що Ліпський за віком і станом здоровʼя міг давно демобілізуватися. У липні у нього мала бути термінова операція, але його призначили командиром батальйону. Однак, військовий вважав це великою честю і відповідальністю. Він відкладав операцію, тому що дуже цінував довіру і боявся підвести своїх людей.

"Будь-яке повідомлення чи навіть коментар у фейсбуці він закінчував словами «З повагою, Чорномор». І це не були просто слова. Він справді з великою повагою і любовʼю ставився до людей загалом. Він вважав, що кожен військовослужбовець повинен за найменшої нагоди їхати додому, до сімʼї та близьких. Він завжди просив не чіпати тих, хто приїжджав з передка і створити їм умови для відпочинку. Він дуже любив хвалити своїх людей і дуже пишався підлеглими. Йому завжди було незручно зайвий раз когось турбувати чи про щось просити", - додала Решетилова.

ІА "Вголос": НОВИНИ