Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов.

Студент-першокурсник був в одній компанії з 15-річною постраждалою. Вони святкували день народження в сусідньому селі, а потім їх повезли додому і висадили на перехресті. По домівках підлітки пішли далі пішки, але біля свого будинку хлопець попросив дівчинку допомогти йому відчинити двері. Далі – він затягнув неповнолітню до оселі та почав чіплятися.

Потерпілій вдалося втекти, але 17-річний парубок наздогнав її та вдарив по голові цеглиною 6 разів, внаслідок чого вона втратила свідомість. Хлопець потягнув непритомну на город. Біля огорожі зупинився і згвалтував дівчинку, поки вона була без тями. Далі – почав душити її голими руками.

Цієї жорстокості нападнику виявилося замало – вже на городі він облив дівчинку дизельним паливом, а потім підпалив. Чекати поки згорить тіло не став – пішов спати.

Дим з городу випадково побачив сусід зловмисника, коли вийшов в туалет. Він одразу впізнав дівчинку та покликав її матір. Дитину врятував дощ, який йшов того дня. Хоча вона і отримала важкі травми, проте вижила. Зараз дівчинка в реанімації, за її життя борються лікарі.

“Вона найстарша в багатодітній родині, батько помер. Мама виховує її та трьох молодших братів сама”, – зазначив Болвінов.

Хлопець досі не може пояснити свої дії. Він живе з батьком, мати покинула родину, коли йому було 7 років. На початку повномасштабної війни пережив окупацію. Родичі вважають, що це все вплинуло на його психіку, і він раніше вже проявляв жорстокість. Тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ