Про це  повідомила Державна митна служба України.

"Старовинну книгу «Церковний збірник», датовану 1906 роком видавництва, переміщував на територію України 35-річний житель Рахівщини у дверцятах свого автомобіля «Audi Q5» без будь-яких дозвільних документів «зеленим коридором»", - йдеться у повідомленні.

 

«Церковний збірник» виданий в Ужгороді за часів Австро-Угорської імперії (тодішня назва міста була Унгвар), у друкарні Варфоломея Єгера.

"Згідно з вимогами митного законодавства, будь-які видання, виготовлені понад 50 років тому, незалежно від їх вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню під час проходження митного контролю, а також, за наявності, Свідоцтва на право переміщення їх через державний кордон", - зазначили у відомстві.

Позаяк дії громадянина України мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України, відносно нього складено протокол. Раритетне церковне видання вилучено та передано фахівцям для проведення експертизи щодо можливої його належності до культурної, історичної чи антикварної цінності.

ІА "Вголос": НОВИНИ