Про це сказав директор Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Роман Смірнов під час прес-конференції сьогодні.
За словами Романа Смірнова, із 212 харчопереробних підприємств Львівської області тільки 10 мають європейські сертифікати і лише одне експортує свою продукцію до Європи.
Роман Смірнов розповів, що низка харчових підприємств області впроваджують у себе систему НАССР (з англ.. – аналіз небезпечних чинників та критичні точки контролю), що є вимогою Європейського Союзу.
Серед цих підприємств, за словами Романа Смірнова, українсько-німецька фірма з виготовлення кишкової сировини, що вже має європейський номер, підприємство „Кормотех” у Яворівському районі, що випускає корми для дрібних домашніх тварин і молочний завод „Галичина”, що впроваджує систему НАССР та планує експортувати свою продукцію до Європи.
Інші 7 підприємств, як розповів Роман Смірнов, або контролюються Держстандартом чи мають інші міжнародні сертифікати.
Керівник проекту IFC „Безпечність харчової продукції в Україні”, що допомагає підприємствам України запроваджувати систему НАССР, Сара Окман говорить, що впровадження системи безпеки харчової продукції не тільки захищає споживачів, а й допомагає підприємцям керувати ризиками, розширює ринок збуту продукції, зменшує витрати на виробництво.
ІА "Вголос": НОВИНИ