Про це пише Telegraf.
Річ у тім, що цей гриб починає змінювати колір на синюватий відразу після зрізу.
«Ось такий врожай грибів знайшли на Рівненщині», – пишуть у Телеграм-каналі «Рівне Головне». У коментарях підписники зазначили, що цей вид гриба називається «гіропор синіючий» і підкреслили, щоби його не плутали зі схожим заячим грибом.
- Гіропор синіючий – чудовий гриб, на рівні білого.
- Це дуже смачний гриб.
- Це не заячий гриб. Заячий – рожевуватий під шляпкою і гіркий. А це гіропор синіючий.
Як пише інформаційне видання «В лісі», «гіропор березовий синіючий» (Gyroporus cyanescens) справді їстівний гриб. Зазвичай має шапку діаметром 5-15 см, забарвлення від брудно-білого чи блідо-сірувато-жовтого до охристого, з віком переходить у буро-охряне чи коричнювате. У місцях дотику синіє.
ІА "Вголос": НОВИНИ