Про  це повідомляє голова громади Олег Кохман.

Проєкт реалізували за підтримки Червоного Хреста. На ремонт та забезпечення усім необхідним витратили близько 14 млн грн.

Будинок для переселенців розташований в селі Козівка Великогаївської громади.

Урочисте відкриття соціального житла відбулося 17 травня. Це колишня адміністративна будівля, ремонт в якій тривав понад 8 місяців. За словами голови громади Олега Кохмана, люди впродовж трьох років проживатимуть безкоштовно. Платити доведеться лише за комунальні послуги.

Загалом проєкт обійшовся в 14 мільйонів, 6 мільйонів 300 тисяч гривень виділили з бюджету Великогаївської громади. Решта фінансування – це гроші виділенні Тернопільською обласною організацією Товариства Червоного Хреста за фінансового сприяння Швейцарського Червоного Хреста.

Загалом в соціальному будинку є 16 блокових кімнат, із них 4 – для людей з інвалідністю. Також є 8 кухонь та санвузли. 

Також для будинку придбали генератор та окремо побудували котельню, тож опалення може бути електричне або ж твердопаливне. Щоб оселитися в соціальному житлі переселенці повинні подати заявки на проживання через ЦНАП Великогаївської громади або на електрону пошту громади. Серед претендентів виберуть ті сім’ї, яким житло є найбільш необхідне. Загалом на Тернопільщині зареєстровано 69 тисяч переселенців.

ІА "Вголос": НОВИНИ