Чин похорону захисників розпочнеться о 12:30 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, опісля відбудеться загальноміська церемонія прощання на площі Ринок.

Воїнів поховають на Личаківському кладовищі у Львові.

Остап Смолинець (15.09.1993-27.09.2024). Львівʼянин.

 

Навчався у середній загальноосвітній школі № 92 м. Львова. Здобув освіту у Львівському кооперативному фаховому коледжі економіки і права.
Після завершення навчання працював у сфері торгівлі. Захоплювався кіно та літературою, активно вивчав астрономію, мріяв подорожувати світом. Обожнював історію, за словами близьких, був істориком за покликанням.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації спершу займався волонтерською діяльністю, згодом добровільно став на захист держави від окупантів до складу 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального обʼєднання Національної гвардії України. Виконував бойові завдання на східному напрямку.
В Остапа Смолинця залишилася мама.

Руслан Достаєцький (14.04.1978-25.09.2024). Львів'янин.


Навчався у середній загальноосвітній школі № 72. Здобув вищу освіту у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Закінчив військову кафедру при університеті.

Після завершення навчання займався сімейною справою – квітковою крамницею. Впродовж останнього періоду працював керівником підрозділу з виробництва засобів блискавкозахисту у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Лео Лайтмен Україна». За словами родини був «найдобрішим, найтерплячішим чоловіком та батьком, безвідмовною людиною». Захоплювався рибальством. 

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від загарбників. Боронив суверенітет та територіальну цілісність Батьківщини у лавах 5-ї окремої штурмової Київської бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся із окупантами на Донеччині. 
У Руслана Достаєцького залишилися мама, дружина, син та брат.

ІА "Вголос": НОВИНИ