Про це повідомляє «Волинська служба новин».

Селяни згадують, Чорніївська громада до лав ПЦУ офіційно приєдналася 14 квітня 2022 року без жодних проблем. Правда, священник з ними не перейшов.

Навіть перше освячення паски прихильники московського патріархату проводили ще на подвір'ї церкви. Правда, коли прихильники московського патріархату і далі хотіли служити в сільському храмі, релігійна громада ПЦУ була проти.

Вони хотіли, щоб ми їм дали ключі, ніби так - одна служба наша, друга - ваша. Ну але категорично відмовилися. Потім з часом вони з батьківської хати зробили собі хатній храм і там постійно служби були,

- каже мешканка села Галина.

 

Віряни ПЦУ богослужіння опонентів у звичайній хаті сприймали спокійно. Аж тут, кажуть, на третьому році війни у селі почали будувати свою церкву. Вже і фундамент у формі хреста заклали, і стіни звели, і навіть розп'яття Ісуса поставили на подвір'я.

Коробку церкви звели буквально за тиждень. На освячення фундаменту з'їхалися не тільки прихильники московського патріархату з інших сіл, а ще й прибув сам митрополит УПЦ з Володимира.

Достеменно кому належить ділянка, де будують церкву і чи законно це все відбувається, люди кажуть, що не знають, тому написали звернення до голови громади. Відповідь чекають, намагались дізнатися правду у самого священника УПЦ МП, але нарікають, почули погрози.

Погрожував священник і за те, кажуть мешканці, що знімали на відео освячення фундаменту майбутньої церкви, проте священник УПЦ МП погрози заперечив.

ІА "Вголос": НОВИНИ