Про це повідомляють Українські новини.
гідно з повідомленням Держспоживстандарту, з початку 2010 року в лабораторіях молекулярно-генетичних досліджень випробувальних центрів Держспоживстандарту було проведено 11,720 тис. випробувань проб продовольчої сировини та харчових продуктів на вміст ГМО, при цьому в 702 випадках (5,9%) вони були виявлені.
Зокрема, генетично модифіковані організми були виявлені в хлібобулочних, кондитерських виробах, а також цукристих, м'ясних і ковбасних виробах, м'ясних напівфабрикатах, молочної продукції.
У 2009 Держспоживстандарт провів близько 7 тис. досліджень продуктів харчування на вміст ГМО.
З початку 2010 року практично всі великі виробники продуктів харчування ставлять на свою продукцію позначку «Без ГМО». Перевіряти якість продуктів і вміст в них ГМО повинен Держспоживстандарт. Однак у відомстві в березні 2010 року до перевірок ще навіть не приступали. Там аналізують тільки ті зразки, перевірка яких сплачена самими компаніями.
ІА "Вголос": НОВИНИ