Сквітовий конґрес українців звернувся з пропозиціями до НАТО, як протистояти Росії. Про це у середу, 5 грудня пише тижневик для української діаспори «Міст».

«25 листопада ц. р., під час неспровокованого та цілеспрямованого акту аґресії, російські військові кораблі відкрили вогонь проти українських військово-морських кораблів у міжнародних водах та захопили їх. 24 українських моряків взяли в полон, шестеро з них були поранені, — йдеться в повідомленні. — Ця атака є свідченням значної ескалації аґресії Російської Федерації (РФ) проти України. Кремль зараз відкрито використовує свої Збройні сили проти України і більше не намагається приховувати від міжнародного співтовариства війну, яку вона веде проти України впродовж майже п’яти років. Це є серйозною загрозою для європейської безпеки».

«Останній акт аґресії РФ проти України є прямим викликом для НАТО та міжнародного співтовариства. Якщо на це не дати рішучу відповідь, така ескалація неминуче призведе до подальшої інтенсифікації насильства з боку Росії, — заявив Павло Ґрод, президент Світового конґресу українців (СКУ). — НАТО як фундамент, на якому збудована європейська безпека, має рішуче відповісти на це неприйнятне порушення міжнародного права».

Павло Ґрод письмово окреслив главам держав — членів НАТО, необхідні кроки, які мусять бути вжиті проти зростаючої аґресії Росії. Він наголосив:

1. Дипломатичні рекомендації:

2. Економічні рекомендації: 3. Військові рекомендації:

ІА "Вголос": НОВИНИ