Багато з нас підігрівають одні й ті ж страви по кілька разів і не замислюються про наслідки.

Однак, не всі продукти безпечні для вживання в їжу після повторного розігрівання повідомляє medinfo.ua.

Є деякі продукти, які через свою особливість ​​молекулярної структури після повторного нагрівання перетворюються в справжню отруту.

Буряк

Вміст нітратів в буряках корисно для нашого організму, але не варто розігрівати буряк два або більше разів, якщо ви хочете зберегти своє здоров'я.

Картопля

Крохмаль, що міститься в картоплі, благотворно впливає на здоров'я, але коли його розігрівають по кілька разів - він втрачає свою поживну цінність і цілющі властивості, і перетворюється на отруту, яка може нашкодити всьому організму.

Яйця

Вплив високих температур на яйця може бути дуже небезпечним. Вживання яєць після варіння - корисно, але дуже шкідливо, якщо ви розігрієте їх на наступний день.

Курятина

Куряче м'ясо смачне, але ви повинні з'їсти його відразу ж після приготування. Розігріваючи курку на наступний день - ви змінюєте структуру білка, що в свою чергу призводить до проблем з травленням. Курка містить більше білка, ніж червоне м'ясо, і його рекомендується вживати холодним.

Гриби

Розігріті гриби можуть негативно вплинути на ваш організм. Ліпоїди, фосфатиди і ефірні масла, які містяться в грибах при повторній тепловій обробці роблять з них справжню отруту для серця і кишечника. Їжте гриби відразу ж після приготування. Але, якщо ви хочете з'їсти їх в більш пізній час, ніколи не розігрівайте їх. Це може привести до серйозних проблем з серцем і травною системою.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ