Масові вбивства жителів Бучі Київської області були частиною жорстокого плану російської армії. Солдати обговорювали це по радіозв'язку. Розмову вдалося перехопити.

Про це пише Spiegel з посиланням на німецьку розвідку (BND).

Як зазначає видання, німецька служба зовнішньої розвідки перехопила радіоповідомлення російських військових про вбивство мирних жителів у Бучі. 

«Хоча російська сторона заперечує вбивства сотень мирних українців у Бучі та називає це «провокацією», «наклепом» та «виставою», дані BND повністю спростовують цю позицію», - йдеться у повідомленні. 

Німецька розвідка перехопила радіоповідомлення, у якому один російський солдат повідомляє іншому, що тільки що вбив мирного жителя Бучі, який пересувався на велосипеді по одній з вулиць. Ймовірно, йдеться про українця, фото якого облетіло увесь світ.

Розвідка зауважує, що ключову роль у цих звірствах зіграли російські найманці, зокрема члени ПВК «Вагнер». За свідченнями місцевих, спочатку у місто зайшли молоді російські солдати. Потім їх змінили інші сили, зокрема чеченці. Тоді ситуація погіршилася, адже росіяни почали вбивати місцевих без причини.

Як писав «Вголос», Україна разом з фахівцями з усього світу проводять кібератаки проти Російської Федерації за різними векторами, а масштаби цих атак говорять про те, що це є першою світовою кібервійною.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ