Про це інформує Служба безпеки України.

У Черкасах затримали 18-річного студента місцевого коледжу, який на замовлення з рф підпалив військовий позашляховик за допомогою легкозаймистої суміші. Він зафіксував загоряння на камеру свого телефону та відправив відеозвіт російському куратору.

Однак замість грошей отримав підозру від слідчих Служби безпеки за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період). Наразі зловмисник під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

У Тернополі співробітники СБУ та Нацполіції затримали ще двох підпалювачів, які діяли у складі злочинної групи. Фігурантами виявилися місцеві жителі. Чоловіки шукали швидкого заробітку у Телеграм-каналах, де на них вийшов представник російських спецслужб. Ворог пообіцяв паліям гроші в обмін на серію підпалів. Правоохоронці затримали обох зловмисників «по гарячих слідах» після першого підпалу. У них вилучили мобільні телефони, які ті використовували у підривній діяльності на користь рф.

Обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ