Вихід нового iPhone 16 Pro Max - значуща подія для власників техніки Apple і просто любителів якісних гаджетів. 9 вересня 2024 року вийшло нове покоління Айфонів, яке продовжує традицію покращення технічних характеристик, роблячи смартфони зручнішими в експлуатації. Нові функції новинки здатні порадувати навіть скептиків. iPhone 16 Pro Max стане доступним до попереднього замовлення 13 вересня, а вийде у вільний продаж на тиждень пізніше - 20 вересня.

Нові функції для iPhone 16 Pro Max

Значуще нововведення - здатність створювати об'ємні фото і відео для перегляду в гарнітурі віртуальної реальності. На знімках можна видаляти зайві об'єкти, просто вибравши їх. Швидкість USB стане ще вищою, ніж у інших модифікацій, завдяки чому передача даних стане значно швидшою.

Більш цікаве нововведення - кнопка управління камерою (Camera Control). Вона призначена для спрощення фотографування та зйомки відео. Легкий дотик активує автоматичний фокус, як на звичайній камері. Слайд вліво або вправо виконує зум. Повне натискання робить знімок, утримування - пише відео.

Дизайн iPhone 16 Pro Max

Зовнішній вигляд гаджета не зазнав змін. Візуально смартфон залишиться приблизно таким самим, як раніше. Конструкцію зручно тримати однією рукою, свайпати, тому інженери не стали виправляти, що не було зламано.

Форма iPhone 16 Pro Max

Це такий же прямокутний корпус з округленими кутами, невеликою загальною товщиною. Вигнутий дисплей дає змогу зручно користуватися пристроєм, гортати в різні боки. Корпус із фактурного скла і титану має переконливий вигляд на столі та в руках власника. Для забезпечення додаткового захисту надалі можна одягнути чохол поверх пристрою.

Кольори Айфона 16 Про Макс

Цього разу кольори Айфона 16 Про Макс також відрізнятимуться від інших редакцій. Незалежно від тону, смартфон матиме цікавий вигляд для власника та тих, хто перебуває поруч. У лінійці кольорів присутні:

Відмінна лінійка кольорів допоможе виділитися власникам Pro Max версії Айфона 16 поруч з іншими господарями аналогічних гаджетів.

Дисплей iPhone 16 Pro Max

У лінійці Айфонів 16 Pro Max став набагато більшим екран. Тепер його діагональ досягає 6,9 дюйма, що є найбільшим дисплеєм серед всієї лінійки. Яскравість екрану здатна досягати 1-2000 ніт залежно від оточення. Товщина рамок навколо дисплея менша, що гарантує комфортну експлуатацію. ProMotion Engine забезпечує змінну частоту оновлення в 1-120 Гц. Для важливих додатків передбачена функція Always On.

Технічні характеристики Айфона 16 Про Макс

Технічні характеристики iPhone 16 Pro Max «підросли» порівняно з 15 моделлю. Змінено головний чип, збільшилася роздільна здатність, час автономної роботи. Показники такі:

Розпізнавання за обличчям залишається пріоритетною формою захисту від втручання сторонніх. Заряджається смартфон по кабелю приблизно за 30 хвилин на 50% з нуля. Підтримується бездротова зарядка MagSafe другого покоління з більшою швидкістю і віддача заряду іншим пристроям.

Ціна iPhone 16 Pro Max

Вартість нового Айфона становить 1199$ за варіант з 256 гігабайтами вбудованої пам'яті. Ціну можна порівняти з тією, що була у попередньої версії в момент виходу. Вона повністю виправдана комплектуючими, встановленими в пристрій.

Автор: Роман Ковтун.

ІА "Вголос": НОВИНИ