Про це уповноважена Верховної Ради Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

“Міністерство оборони окупанта рапортує, що з Херсонської області вже вивезено 90 тисяч громадян України, Молдови та рф. Підставами для переміщення рашисти називають “звернення посольств та заявки, подані у військову комендатуру Херсона”. Тільки за минулу добу з тимчасово непідконтрольних територій України в Донецькій та Луганській областях вивезено понад 19,6 тисяч мирних жителів, з них 3 300 дітей. Про це повідомив начальник Національного центру управління обороною рф генерал-полковник Михайло Мізінцев”, - інформує Денісова.

За її словами, загалом рашистський військовий заявляє про вивезення 439 420 мирних жителів “з небезпечних районів України”, з яких 91 673 – діти, з Маріуполя “від свавілля, влаштованого націоналістами”, переміщено 98 081 особу, у тому числі за минулу добу 4 183 особи.

Денісова наголосила, що масштаби примусового переміщення співставні лише з депортацією, що проводилася Гітлером у Другу світову війну.

“Звертаюся до Міжнародного комітету Червоного Хреста вжити всіх можливих заходів для сприяння у поверненні незаконно вивезених до РФ українців та відкриття безпечних гуманітарних коридорів з регіонів ведення бойових дій. Закликаю міжнародну спільноту ще більше тиснути на державу-окупанта для звільнення всієї території України від рашистської армії”, - закликала Денісова.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Чорнобильській зоні горять понад 10 тисяч гектарів лісу. Через неможливість ліквідації вогню існує загрозу радіаційного зараження для України, Білорусі та країн Європи.

ІА "Вголос": НОВИНИ