Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що 26 і 27 вересня російські війська продовжували наступальні операції на північний схід від Сіверська в районі Білогорівки, на схід від Сіверська в районі Верхньокам’янського та на південний схід від Сіверська в районі Спірного, але не просунулися вперед.

Армія РФ 26 і 27 вересня продовжувала наступальні дії у напрямку Часового Яру, але не підтверджено просування.

Російські війська нещодавно підтвердили наступ у Торецьку та на південний схід від Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 та 27 вересня, показують, що російські війська нещодавно просунулися у східному Торецьку вздовж вулиць Дарвіна та Пушкаренка.

Геолокаційні кадри, опубліковані 27 вересня, також вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися в північно-західному Залізному (на південний схід від Торецька) і захопили населений пункт.

Окупанти нещодавно просунулися на південний схід від Покровська. Геолокаційні кадри, опубліковані 27 вересня, показують, що війська РФ просунулися на південь від Сухого Яру та захопили шахту «Новогродівська № 1/3» на захід від Новогродівки.

Міністерство оборони РФ 27 вересня заявило, що російські війська захопили Маринівку (на південний схід від Покровська та на південь від Новогродівки) протягом тижня з 21 по 27 вересня. За даними ISW, окупанти захопили населений пункт 10 вересня.

Армія РФ продовжувала наступальні дії:

26 і 27 вересня російські війська продовжували наступальні операції на захід від Донецька в районі Георгіївки, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Російські джерела стверджували, що 26 і 27 вересня російські війська просунулися до Вугледара та поблизу нього. ISW не спостерігав візуального підтвердження цих тверджень.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська продовжували наступальні дії:

Повідомляється, що 27 вересня російські війська атакували на південний захід від Великої Новосілки біля Новодарівки, але не просунулися.

ІА "Вголос": НОВИНИ