Втомлена Харлан

Ольга Харлан – олімпійська чемпіонка 2008-го року у командній першості з фехтування, бронзова призерка Олімпіади 2012-го року, шестиразова чемпіонка світу та восьмиразова чемпіонка Європи. Всі ми знаємо можливості нашої шаблістки і радіємо кожній її перемозі. Проте цього разу фортуна не усміхнулася Ользі, і, на жаль, вона припинила боротьбу за медалі в першому раунді.

Українка впевнено розпочала двобій з китаянкою Ян Хен Ю, відразу вирвавшись вперед. Однак, виграючи з рахунком 6:2, Харлан пропустила 6 уколів поспіль, що дозволило суперниці перехопити ініціативу. Як наслідок, 12:15 – поєдинок завершився перемогою представниці Китаю.

Ольга відразу прокоментувала свою поразку, поділившись величезним розчаруванням. Вона розповіла, що дуже втомилася, тож їй потрібен відпочинок.

Я вважаю, що українка не повинна себе картати, оскільки вона -- велика молодець. Її минулі досягнення та внесок у розвиток українського спорту величезний. Вірю, що наша шаблістка відпочине, набереться сил і повернеться у змагання ще сильнішою, адже наша Харлан – найсильніша.

Перспективна молодь

Хочеться окремо відзначити український дует у змаганні зі стрибків у воду з 10-ти метрів. У фіналі цього виду спорту в Токіо нашу країну представляли 15-річний Олексій Середа і 19-річний Олег Сербін.

У своїх спробах хлопці набрали 400.44 бала – шостий результат. Незважаючи на те, що українці не змогли потрапити на подіум, вони показали гідний виступ і дозволили дивитися у майбутнє з величезним оптимізмом.

Також чудовий результат показала 20-річна штангістка Каміла Конотоп, здобувши п’яте місце у змаганні з важкої атлетики. А враховуючи те, що цьогорічна Олімпіада в Токіо для нею є дебютною, то такий впевнений старт олімпійської кар’єри сміливо можна назвати чудовим показником.

Олексій, Олег і Каміла – ще дуже молоді спортсмени, які вже отримали досвід виступів на Олімпіаді. Я впевнений, що вищезазначені атлети ще приміряють на собі олімпійські медалі, прославивши Україну не на одному міжнародному форумі. Саме в молоді майбутнє українського спорту!

Шлях українських тенісисток

Українські тенісистки продовжують переможний шлях. Головна надія вітчизняного тенісу Еліна Світоліна здобула вже другу перемогу на Олімпійських іграх 2020, перегравши у непростому поєдинку представницю Австралії Айлу Томляновіч – 4:6; 6:3; 6:4.

Не менше потішили українські сестри – Людмила та Надія Кіченок. Пара наших співвітчизниць у двох сетах здолала італійок Ясмін Паоліні та Сару Еррані (7:6 (4); 6:2), чим проклали собі шлях до чвертьфіналу.

Вже завтра українки зійдуться в поєдинку проти представниць команди ОКР Вероніки Кудерметової і Єлєни Весніної. Щодо Світоліною, то їй того ж завтрашнього дня протистоятиме грецька спортсменка Марія Саккарі. Вірю, що наші тенісистки впораються з черговою перепоною і покажуть всьому світу справжню українську силу! 

ІА "Вголос": НОВИНИ