Марченко – молодчина

Насамперед відзначу виступ нашої львів’янки Вероніки Марченко, яка боролася в індивідуальному змаганні зі стрільбі з лука. Вже на першій стадії українка створила справжню світову сенсацію, вибивши чинну чемпіонку світу з Тайваню Чін-Їнг Лей – 6:4.

Однак у 1/16-ій фіналу на Вероніку чекало не менш складне випробування, адже жереб звів її з віце-чемпіонкою світу, південнокорейською лучницею Кан Чже Йон. Поєдинок проходив за непоступливої боротьби, але, на жаль, цього разу львів’янці фортуна не усміхнулася. Як наслідок, 7:1 – кореянка крокує турніром далі, хоча загальний рахунок зовсім не відображає того, що відбувалося в самому поєдинку.

Наша Марченко виступила чудово, провівши матч, гідний фіналу змагання. Так сталося, що їй не поталанило з жеребом, оскільки грати два поєдинки поспіль проти таких титулованих суперниць вкрай складно та виснажливо. Вероніко, не варто засмучуватися, твої найбільші перемоги – попереду. Ми завжди будемо тебе підтримувати!

Залишилося два кроки

Підбиваючи підсумки вчорашнього ігрового дня Олімпійських ігор в Токіо, я висловив упевненість, що в наступному матчі українська тенісистка Еліна Світоліна зможе показати міцний український характер. Зрештою, так і сталося, незважаючи на втому, наша спортсменка здобула впевнену перемогу і вийшла до півфіналу тенісного турніру.

Італійка Каміла Джорджі практично нічого не змогла протиставити українській спортсменці. Еліна впоралася зі суперницею за півтори години гри, перемігши в обидвох сетах з однаковим рахунком – 6:4; 6:4. Ця звитяга стала деякою мірою історичною, адже вперше в історії українка зіграє в півфіналі Олімпіади в одиночному розряді. Так тримати, Еліно!

Я вірю, що на цьому головна надія українського тенісу не зупиниться, а лише продовжить свій переможний шлях. Уже завтра в рамках півфіналу Олімпіади Світоліна зустрінеться з представницею Чехії Маркетою Вондроушовою, перемога над якою може вивести українку до фіналу.

Віримо в Романчука

Завтрашній ігровий день Олімпійських ігор в Токіо розпочнеться з дуже очікуваного для України змагання. Наші спортсмени Михайло Романчук і Сергій Фролов братимуть участь у фінальному змаганні з плавання на 800 метрів вільним стилем.

Вихід до фіналу Сергія сприйняли певною сенсацією, а ось Михайло, який, нагадую, вчора побив олімпійський рекорд, вважається одним із фаворитів. Вірю, що цей день розпочнеться для України з позитиву, Романчук виправдає всі покладені на нього сподівання і занесе до олімпійського активу України ще одну медаль.

Юрій ТУРЯНСЬКИЙ,

Голова Відділення НОК України у Львівській області

ІА "Вголос": НОВИНИ