Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують, що погана російська оперативна узгодженість дала право на життя українським партизанським нападам. Крім того, в армії РФ зростає дефіцит живої сили. Ймовірно, це погіршує здатність російських військ ефективно захищати власні тилові райони.

«Кремль досі не ефективно протидіє організованому партизанському руху в Україні та навряд чи матиме для цього можливості», - наголошують в ISW.

Зазначається, що окупаційним військам станом на листопад не вдалося нейтралізувати організований партизанський рух, що почав атакувати проросійських українських колабораціоністів і російський персонал менш ніж за тиждень після повномасштабного вторгнення до України.

За інформацією Інституту, партизани здійснили десятки підтверджених нападів на окупованій території та вбили щонайменше 11 російських окупантів - посадових осіб і видатних колаборантів.

"Російські сили не приховали особи проросійських колабораціоністів і не забезпечили елементарну безпеку  окупаційним чиновникам у їхніх будинках і на роботі. Російські війська не змогли захистити вразливі ділянки критично важливих наземних комунікацій, таких як залізничні вузли та мости, особливо в сільській місцевості. Партизани вільно збирають інформацію про націлювання на російські війська та цілі окупаційної влади та передають цю інформацію іншим партизанам і звичайним українським військам", - наголошують аналітики.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ