Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, чоловік, перебуваючи на території тимчасово окупованого Криму, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну був завербований спецслужбами держави-агресора.

Зокрема, від російських кураторів чоловік отримав завдання, використовуючи свої зв’язки, організувати збір та передачу інформації про пересування на території Києва та Київської області українських військ, розташування блокпостів, а також адреси об’єктів критичної, цивільної та військової інфраструктури у столиці.

«Вказані завдання чоловік передавав своїй знайомій – 60-річній жительці Києва, яка на власний мобільний телефон фотографувала ці об’єкти. Зібрану інформацію, а також координати розташування об’єктів жінка передавала спільнику через мобільні додатки», - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що з березня по червень жінка зібрала та передала співучаснику інформацію про 21 вищевказаний об’єкт. Наразі зловмисниця перебуває під вартою.

Чоловіка судитимуть за обвинуваченням у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Його судитимуть заочно.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ