Зазначається, що таким чином організація хоче висловити свою підтримку польським колегам, які вже кілька днів протестують проти лібералізації правил ЄС для українських автоперевізників.Автоперевізники перекрили дорогу до проїзду з легковими автомобілями. В акції протесту беруть участь і представники польських автоперевізників, які перекрили кордон з Україною в Польщі.

Наша мета - підтримати наших польських колег, а також усіх перевізників на території ЄС. Ми проситимемо Єврокомісію негайно запровадити дозволи на перевезення для українських автомобілів, тому що європейські компанії занепадають духом і не можуть з ними конкурувати", - заявив Станіслав Скала, голова UNAS.

UNAS не згодна з постановою Єврокомісії, яка скасувала видачу дозволів на в'їзд українських автоперевізників до ЄС після вторгнення російських військ на територію України.Словацькі автоперевізники погрожують повністю перекрити кордон з Україною, якщо Брюссель не відреагує на ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, польські перевізники розпочали страйк 6 листопада. У зв'язку з цим спостерігаються проблеми з рухом фур на кордоні з Україною – пропускна спроможність не більше однієї машини на експорт та імпорт за годину.13 листопада польські перевізники відмовилися розблокувати кордон з Україною за підсумками переговорів з українськими чиновниками.

ІА "Вголос": НОВИНИ