Про це «Вголосу» повідомив директор департаменту освіти та науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска.

За його словами, формат свята залежить від безпекової ситуації у регіоні, а також від рішення, яке ухвалять педагогічна рада та батьки.

«Якщо будуть тривоги, то Перший дзвоник проведуть в онлайн форматі. А якщо буде спокійно, то можна й традиційно. Але кожна школа сама визначатиме формат проведення урочистості, тому що кожна школа є автономною», - каже Олег Паска.

Проте, якщо у школі вирішать створити свято для першачків традиційно, з урочистою лінійкою та за сценарієм, коли першокласниця калатає у дзвінок, а російські окупанти схочуть зіпсувати його запусками смертоносних ракет, то всі школярі та педагоги відразу, за першим сповіщенням сигналу повітряної тривоги, повинні сховатися в укриттях.

«Кожна школа має мати бомбосховище. І, якщо там є умови для проведення свята, то можуть там продовжити», - зазначив директор департаменту освіти та науки Львівської обласної військової адміністрації.

Як уточнила заступник директора департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Ольга Котовська, на Львівщині планують навчання з 1 вересня розпочати в онлайн форматі. Адже понад 83 відсотки шкіл вже підготували укриття до початку навчального року.

«Якщо заклад освіти не має такої можливості облаштувати укриття, ми рекомендували аби в межах пішої доступності було узгоджено про можливість скористатися укриттям інших закладів, які можуть надати захист», - говорить вона.

Читайте також у «Вголосі»: як навчатимуться школярі Львівщини цього року.

ІА "Вголос": НОВИНИ