Про це Забужко написала у Facebook.

Письменниця наголошує, що при скупченні великої кількості людей окупантам буде дуже легко вчинити якийсь теракт, а потім подати своєму населенню інформацію, – як якийсь черговий крок боротьби із недружньою Україною

«Так ось, якщо трохи розуміти логіку чекістського мислення, – вони б завтра на похороні Ірини Фаріон мали запланувати у Львові максимально гучний теракт, із великою кількістю жертв («собрать всєх націков в кучу і грохнуть» – а після цього можна й оголосити своїм кріпакам, що «цель СВО достигнута», чому ні?). От просто все на те вказує – що в цьому місці «дорожньої мапи» зараз їм на ґвалт потрібна саме якась така «блєстящая побєда» (спробуйте на хвилиночку мислити не як людина, а як злочинець, і весь пазл вам складеться!)», – наголосила Забужко.

Письменниця звернулася  до правоохоронних органів, аби дотримувалися максимальної пильності під час сьогоднішніх подій.

«Дуже добре, якщо я помиляюсь, і це все тільки «худліт» моєї уяви. Але все ж гаряче сподіваюсь, що в СБУ теж вистачає уяви - на те, щоб завтра у Львові всі відповідні служби працювали в режимі найвищої пильности», – додала Забужко.

Раніше Забужко відреагувала на інформацію, яка з’явилася в ЗМІ про нападника на Ірину Фаріон. На її думку, хлопець аж надто вже виділявся та намагався усім запам’ятатися, а це дуже дивна поведінка для кілера.

«Подивилась на фото того пацика, який 2 тижні був демонстративно «намулював очі» потенційним свідкам у дворі Ірини Фаріон, – крислатий капелюх, чорні окуляри, довгі рукави в 40-градусну спеку, навіть для фото, як бачимо, попозував, щоб його запам'ятали, – і подумала, відлунням геніальної Миколайчукової репліки з геніального фільму: «Слухай, каже, кого ти мені нагадуєш?..», – написала Забужко.

ІА "Вголос": НОВИНИ