Про це повідомила пресслужба Нацполіції Львівщини.

Мешканців Львова затримали ще 11 листопада після скоєння чергової крадіжки в одній із квартир на Левандівці.

Зловмисники до злочину готувались заздалегідь. Так, упродовж дня вони проводили спостереження за квартирою, і, переконавшись у відсутності господаря та будь-яких перешкод, йшли «на справу». Підібравши ключі до замків вхідних дверей, вони проникали до квартири та викрадали звідти майно.  

Зараз поліція підозрює затриманих у щонайменше чотирьох квартирних крадіжках. Усі крадіжки були скоєні у різних районах Львова, внаслідок яких учасники злочинної групи заволоділи ювелірними виробами та грошима у різній валюті на суму понад 700 тисяч гривень.

Під час обшуків у помешканнях зловмисників правоохоронці вилучили викрадені речі, гроші, викрутки, ножі, серцевини від різних замків до вхідних дверей, ключі, відмички, магнітні ключі до домофона, рукавиці та шапочки, ліхтарики, а також інші предмети, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів.  

Суд вже обрав запобіжний захід всім учасникам злочинної схеми у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави - 681 тисяча гривень кожному.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до вчинення аналогічних злочинів на території Львова та області.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

Раніше Вголос писав, що у Львівській області на кордоні з Польщею прикордонники виявили українця, який мав зі собою 200 мобільних телефонів. Чоловіка затримали на пункті пропуску «Шегині» під час проходження «зеленого коридору».

ІА "Вголос": НОВИНИ