Існують умови, при яких вживання помідорів не йде на користь, а навпаки – посилює проблеми з травленням. Йдеться про виразкові захворювання і гастрит. В такому випадку людям протипоказано вживати продукти з великою кількістю кислот.
Про це розповіла лікар-дієтолог Наталія Круглова.
“Потроху додавати в раціон помідори можна тільки коли загострення пройде. Також при захворюваннях травного тракту краще не їсти овоч в свіжому вигляді. Необхідно виключити томати при алергії. Причому сам овоч може і не бути причиною недуги. Однак він стимулює викид гістоміну-медіатора, що запускає процес алергії”, – стверджує фахівчиня.
“Справа в тому, що в такому вигляді вони містять більше лікопіну — це антиоксидант, що захищає від онкології, також він знижує ризик серцево-судинних захворювань. Можна відварити овоч або згасити нетривалий час (хвилин десять) на повільному вогні. Однак треба мати на увазі: при обробці знижується вміст вітаміну С. Тому найоптимальніший варіант — по черзі використовувати обидва варіанти”, – додала Круглова.
ІА "Вголос": НОВИНИ