Про це повідомили постраждала Валентина Буяло та її адвокатка Катерина Українцева.

За словами постраждалої, 10 жовтня близько 20 години до них у квартиру постукав сусід. Родина неодноразово бачила його у дворі, він також є в чаті жителів будинку, тож йому відкрили двері, адже «ніякого страху не було».

«Цей Андрій (сусід) без будь-якого діалогу відразу почав завдавати ударів по голові зі словами: "Тебе не нравиться, как я разговариваю? На каком языке хочу, на том и говорю!» — заявила вона. 

Валентина пригадала, що в руках у сусіда був дерев'яний брус: «Ця людина навмисно йшла до нас у квартиру чинити з нами розправу! рускоязичним чєлюстям байдуже, кого вбивати». 

За два місяці до цього чоловік за кермом підрізав Валентину на дорозі. Того дня вони поговорили, і конфлікт був вичерпаний. А втім, жінка сказала сусідові, що потрібно переходити на українську мову.

«Після серпня ми часто зустрічались у дворі, віталися, інколи спілкувалися, жодного конфлікту не було. Два місяці сусід виношував у голові помсту, а потім напав на нашу родину», — наголосила Валентина.

За її словами, внаслідок побиття виявили черепно-мозкову травму, струс мозку, також у жінки непідтверджений інсульт — постраждалу госпіталізували. Брусом сусід ударив і неповнолітнього сина, який «кинувся на захист». Дитина теж зазнала травм.

Валентина та її адвокатка зауважили, що правоохоронці внесли відомості щодо побиття в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Як розповіла Українцева, вона вже була в поліції та отримала інформацію щодо цієї справи. А втім, не стала розголошувати «жодних нюансів», щоб не нашкодити слідству та захистити права потерпілої. 

«Я не скажу, що повністю в захваті від того, що до цього часу зробила поліція. Але принаймні зараз ми це проговорили», — зауважила адвокатка.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ